Wanneer je denkt aan het eten van chocolade, dan denk je vast dat het ongezond is. Echter is dit niet helemaal waar. Er zijn namelijk een aantal redenen te benoemen waarom af en toe chocolade eten goed voor je is. Maar wat zijn deze redenen eigenlijk? Daar willen we je in deze blog meer over vertellen, dus lees vooral verder als je meer wilt weten over de goede effecten van chocolade!

Positief effect voor je huid

De eerste reden waarom af en toe chocolade eten goed voor je is, is omdat het beschermend werkt voor je huid. In chocolade zitten namelijk bepaalde antioxidanten die de huid kan beschermen tegen UV-stralen van de zon. Deze UV-stralen kunnen zorgen voor rimpels en andere negatieve effecten voor de huid. De chocolade vermindert dus de schade voor de huid en bovendien draagt het bij aan de hydratatie van je huid. Dit is ook de reden waarom er tegenwoordig in veel huidmaskers chocolade bestanddelen zitten. Chocolade bezorgen is dus zeker een goed idee als jij je huid een oppepper wilt geven!

Endorfine wordt aangemaakt

Misschien merk je zelf al wel dat je je gelukkiger voelt als je chocolade hebt gegeten. Dat komt omdat chocolade bepaalde stoffen bevat die ervoor zorgen dat endorfine in ons lichaam wordt aangemaakt. Endorfine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd, omdat het er letterlijk voor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Endorfine zorgt namelijk onder andere voor een vermindering van pijn en stress. Bovendien zorgt chocolade er voor dat je je minder vermoeid voelt. Na het eten van chocolade kun je je daarom vaak beter concentreren! Als jij dus niet zo lekker in je vel zit of je moe voelt dan is het een goed idee om wat chocolade bonbons te kopen. Je voelt je dan al snel een stuk beter!

Pure chocolade is het gezondste

Er zit wel een verschil tussen pure, melk en witte chocolade wat betreft hoe gezond het is. De gezonde eigenschappen van chocolade komen namelijk vooral van de cacao in de chocolade. Daarom is pure chocolade dus de gezondste soort. Melk chocolade bevat minder cacao dan puur. Witte chocolade bevat helemaal geen cacao. Daarom is de gezondste chocolade om te eten dus de pure chocolade. Daar moet namelijk minstens 54% cacao in zitten voordat het de naam ‘puur’ mag krijgen.  Bij melkchocolade is dit percentage 35%.