Een vakantiepark is de ideale bestemming voor je zomervakantie. Je kunt er vaak een volledig huisje of bungalow huren, met een tuin om in te barbecueën en een keuken om je eigen koffie te kunnen zetten. Tegelijkertijd zijn er op een vakantiepark vaak extra faciliteiten te vinden, zoals een supermarkt, restaurant, snackbar, minigolfbaan, zwembad of tennisbaan. Ook zijn er vaak leuke activiteiten voor kinderen en kunnen je kleintjes in een speeltuin terecht. In dit artikel lees je over drie verschillende soorten vakantieparken waar je sowieso een fijne zomer zult beleven. Voor welke soort ga jij?

Vakantiepark aan zee

De zee en het strand zijn altijd een hit in de zomer. Als eerste op het lijstje staat daarom ook een vakantiepark aan zee. Dit soort vakantieparken liggen vaak op loopafstand van het strand, waardoor je vanuit je bed praktisch de zee in kunt hollen op warme dagen. In Nederland vind je veel vakantieparken aan zee, bijvoorbeeld in Zeeland maar ook bij Egmond aan Zee, Kijkduin en op de Waddeneilanden. Een vakantiepark aan zee ligt vaak ook dichtbij natuur, waardoor je vanuit je vakantiehuisje mooie wandelingen door duin en bos zult kunnen maken.

Vakantiepark Duitsland

Je kunt natuurlijk ook bij onze oosterburen terecht. Voor een vakantiepark Duitsland is er veel keuze, want Duitsland is immers een groot en gevarieerd land. In de zomer is het prachtig in de bergen. Wat dacht je ervan om een berghut te huren in Duitsland? Vanuit je vakantiehuisje kun je heerlijk wandelen langs alpenweiden en besneeuwde toppen. En ook als je meer een bosmens bent, zit je in Duitsland goed. Het land kent meerdere bosrijke gebieden. In het noorden van Duitsland zul je bovendien ook nog een vakantiepark aan zee tegen komen.

Glamping op een vakantiepark

Altijd al eens willen kamperen, maar ben je er niet zo van om alle luxe op te geven? Dan is glamping misschien wel een goede oplossing voor jou. Je kunt op verschillende vakantieparken compleet uitgeruste tenten huren. In die tenten staan vaak echte bedden en vind je meestal ook een klein keukentje. Jij hoef dus niet te slepen met luchtbedden, slaapzakken en keukengerei. En nog belangrijker: geen geworstel met tentstokken om je tent op te zetten na een lange reis. Met glamping geniet je in alle rust en luxe van de ervaring van kamperen, vaak in de natuur, zonder dat je hiervoor alle moeite hoeft te doen. Hebben we je al enthousiast gemaakt voor een van deze soorten vakantieparken? Wat wordt het, een vakantiepark aan zee, een vakantiepark Duitsland of toch ergens gaan glampen?