Als jij een webwinkel hebt, dan moet je elke dag of elke week enorm veel bestellingen verwerken. Voor het verwerken en het bezorgen van bestellingen zijn natuurlijk verschillende soorten verpakkingsmaterialen nodig. Dit is enorm belangrijk omdat je hiermee een stempel achter kan laten bij de klant. Wanneer je voor verpakkingsmateriaal gaat kijken, dan is het enorm belangrijk om rekening te houden met het milieu en dus alleen voor recyclebare verpakkingen te kiezen. In dit handige artikel vind je meer informatie over het aanschaffen van verpakkingen voor het verzenden van producten als je een webwinkel hebt. 

 

Verschillende verpakkingsdoosjes  

Een webwinkel bestaat soms uit duizenden verschillende producten en elk product is natuurlijk ook weer verschillend in formaat. Het resultaat is dat je tientallen verschillende verpakkingsdoosjes hebt, want je wilt ook niet een klein product verpakken in een grote doos. Dat is immers verspilling en kan je dus ook een negatieve recensie opleveren. Het is ook mogelijk om verpakkingen op maat te maken bij jou in het bedrijf, maar dit kost vaak enorm veel geld waardoor dit voor ondernemers niet echt interessant is. Verpakkingsdoosjes kan je het beste aanschaffen bij een groothandel aangezien je daardoor verzekerd bent van de laagste prijs en de beste kwaliteit. 

 

Gondeldoosjes zijn populair 

Als jouw webwinkel producten verkoopt zoals voeding, maar ook baby kleding of sieraden, dan wil je de producten natuurlijk op de juiste manier verpakken. Dit kan je in dit geval het beste doen met gondeldoosjes. Gondeldoosjes kan je herkennen aan de ovale zijkanten en deze zijn enorm makkelijk te vouwen. Je kan er ook voor kiezen om je eigen gondeldoosjes te ontwerpen, maar dit kost natuurlijk wel extra geld en daarnaast is het soms enorm moeilijk om een drukker te vinden die voor jou gondeldoosjes kan en wil drukken. 

 

Bezoek een groothandel 

Het maakt niet uit of je nou gondeldoosjes of verpakkingsdoosjes wilt aanschaffen, je kan hiervoor het beste naar een groothandel. Een groothandel is namelijk gespecialiseerd in het verkopen van verschillende verpakkingsmaterialen aan ondernemers. Hierdoor ben jij niet alleen verzekerd van de beste prijs en service, maar ook van de beste kwaliteit. Kwaliteit is enorm belangrijk want je wilt niet dat doosjes kapot gaan tijdens het bezorgen of verwerken van de bestelling. Houd er wel rekening mee dat als je meer verpakkingsmaterialen aanschaft dat je goedkoper uit bent. Dit is dan ook de beste manier om te besparen op de kosten van de verpakkingsmaterialen die je gebruikt. Je kunt dan bijvoorbeeld beter voor enkele maanden aan verpakkingsdoosjes inkopen waardoor de kosten per doosje sterk afnemen.