Dat sporten goed voor ons is, weten we ondertussen allemaal. Toch blijft het nog al te vaak bij een goed voornemen dat niet in de praktijk wordt omgezet, jammer. De eerste stap is de moeilijkste. Daarna zal het goede gevoel je motiveren om verder te gaan en jezelf enkele leuke doelen op te leggen. Niemand die zegt dat je plots een topsportniveau moet halen want enkele uurtjes beweging per week zijn al voldoende voor een betere gezondheid. 

Sporten voor een gezond lichaam

Alle studies tonen aan dat sporten de gezondheid ten goede komt. Het zorgt voor een betere conditie, voor sterkere spieren en voor een goede nachtrust. Het risico op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten neemt aanzienlijk af, net als de kans op een vroegtijdig overlijden.

Sporten voor een gezonde geest

Wie al regelmatig sport, kent ongetwijfeld het heerlijke gevoel na iedere training. Je hebt even je gedachten kunnen verzetten en kunt er mentaal weer helemaal tegenaan. Sporten helpt je in het tegengaan van depressies en vermindert het aantal psychische klachten. Niet onbelangrijk is ook dat het je zelfvertrouwen opkrikt en je eigenwaarde een boost geeft. Heb je een mindere periode of ben je aan het vechten tegen een verslaving waar je bijvoorbeeld een cocaine behandeling voor krijgt? Het sporten zal je afleiding bieden en je er doorheen helpen. De stoffen die aangemaakt worden tijdens het sporten zijn de stoffen die je nodig hebt om je er mentaal weer bovenop te helpen en dat op een volledig natuurlijke manier.

Ben jij al aan het sporten?

Zet vandaag nog dat goede voornemen om in actie en vraag je morgen af waarom je dat nog niet veel eerder deed. Het goede gevoel en de verbeterde gezondheid zullen je na iedere training opwachten en dat alleen al maakt het de moeite waard. Als je er in je eentje niet aan begint, dan is er in je omgeving vast wel iemand te vinden die het sporten samen met jou wil gaan doen. Samen is het bovendien nog zoveel leuker. Je hebt dan ook meteen iemand om je van de bank af te halen als je een training wilt overslaan.
De mensen van de sportschool, trainers en coaches helpen je ook graag met een verantwoorde en persoonlijke start en maken met alle plezier een aangepast schema voor je. Zeker als je geen ervaren sporter bent, is dit een goed idee om blessures te vermijden, want die komen je gezondheid dan weer niet ten goede.